Gradonačelnik Biograda na Moru na silu saziva virtualnu sjednicu Gradskog vijeće koje broji 15 članova!

Aktualno, Najave 11. svibnja 2020

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nakon tri mjeseca pauze napokon smo dobili poziv za 23. sjednicu Gradskog vijeća grada Biograda na Moru koja će se održati  14. svibnja 2020. godine. Iznenadilo me je, ali i razočaralo to  što se sjednica namjerava održati elektronskim putem. Pošto su sve relevantne mjere zabrane okupljanja ukinute 11. svibnja i  dozvoljena su okupljanja  do 40 osoba, ne vidim iz kojih razloga nije moguće  održati sjednicu Gradskog vijeća u normalnom obliku. U susjednom Benkovcu je održana sjednica prošlog tjedna u normalnom obliku.

S obzirom na vrijeme održavanja sjednice, smatram nepotrebnim organizirati sjednicu GV elektronskim putem. U Biogradu na Moru ima dovoljno velikih prostora gdje bi se sjednica Gradskog vijeća mogla održati s propisanim razmakom. Nemaju svi vijećnici  stabilnu i kvalitetnu  brzinu pristupa internetu te će zbog toga mnogima biti teško, a nekima vjerojatno i  nemoguće  pratiti rad Vijeća.

Pošto se Grad nalazi u teškoj financijskoj situaciji i s puno drugih problema, na ovaj način se pokušavaju progurati odluke koje odgovaraju vladajućima bez mogućnosti aktivnijeg  i kvalitetnijeg sudjelovanja oporbenih vijećnika. Nigdje se ne spominje rebalans proračuna, koji je jako važan jer bez toga Grad ne može normalno  poslovati. Veliki minus je nastao naročito na prihodovnoj strani.

U nadi da će se promijeniti mišljenje i održati sjednica GV Biograda na moru u normalnom obliku

Ratko Krstinić, gradski vijećnik SDP-a Grada Biograda na Moru