Benkovački SDP na izbore predvode Goran Nimac i Ana Grgas

Aktualno 29. travnja 2021

Da benkovački SDP ne namjerava i ovoga puta biti sporedni promatrač izbornog procesa i budućeg političkog života grada Benkovca svjedoče zvučna imena kandidata čista obraza i respektabilnih biografija kao i 723 prikupljena potpisa potpore SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika Benkovca Goranu Nimcu i njegovoj zamjenici Ani Grgas, koji ujedno predvode i listu za izbore za Gradsko vijeće na koje SDP izlazi samostalno.

Uz nositelja liste Gorana Nimca i druge na listi Ane Grgas, na trećem mjestu je još jedno zvučno i široj javnosti Zadarske županije poznato ime, nekadašnji nestranački kandidat za župana zaposlen u Ministarstvu branitelja, Vladimir Čačić.

– Goran Nimac, diplomirani pravnik, referent Općinskog suda u Benkovcu, od kolovoza 1991. kao dragovoljac pripadnik Službe za zaštitu ustavnog poretka MUP-a RH kao samostalni inspektor, operativac. Od 1994. pravni savjetnik zapovjednika 84. gardijske bojne „Termiti“. Do 2002. stručni suradnik u UO za prostorno uređenje i imovinsko pravne poslove Grada Benkovca. Do 2011. rukovoditelj Sektora za opće, pravne i kadrovske poslove u Regionalnoj veletržnici Benkovac.

Danas savjetnik za povjerene pravne poslove Ureda državne uprave UO za povjerene poslove Benkovac.

– Ana Grgas, mr.sc. agronomije, dugogodišnja viša stručna savjetnica za poljoprivredu i stočarstvo Zadarske županije. Ovlaštena vještakinja pri utvrđivanju šteta koje nanose zaštićene životinje – predatori. Provodi stručne edukacije na terenu koje i uz angažman stranih NGO organizacija rezultiraju pokretanjem i razvitkom mnogih OPG-ova benkovačkog, obrovačkog i gračačkog kraja. Aktivno djelovala u KUD-u „Branimir“ Benkovac što je rezultiralo pokretanjem škole obrade vune postupkom filcanja, škole tkanja, škole za mljekare, sirare, stočare i ljekovito bilje. Organizator mnogih smotri kao što su benkovačka stočarska smotra, izložba sira, izložba proizvoda sela i mnoge druge.

– Vladimir Čačić, diplomirani pravnik, dragovoljac Domovinskog rata, zaposlen u Ministarstvu branitelja kao stručna osoba za pitanja skrbi veterana Domovinskog rata. 2013. g., kao nestranačka osoba, uz podršku nekoliko manjih stranaka, kandidat za župana Zadarske Županije.