Klub vijećnika SDP-a: Pravomoćni osuđenici u ulozi podjele županijskog plijena

Aktualno 19. lipnja 2021

Činjenica da nakon sklopljenog koalicijskog sporazuma između HDZ-a i “ Kapovićevaca” u javnost  izlaze isključivo pozicije u javnim ustanovama i poduzećima koje dijele poput plijena, pokazuje da smo se potpuno ispravno suprostavili takvom sklapanju većine u Županijskoj skupštini.

Kao glavni pregovarač se nametnuo čovjek koji se nije smio kandidirati zbog pravomoćne sudske presude za kazneno djelo, počinjeno upravo s mjesta obnašanja dužnosničke pozicije. Jasno je zašto smatramo vrlo opasnim po građanke i građane da takvi ljudi grabe javne ustanove i poduzeća.

Jasno nam je da je vijećniku Stojanovu, kao i kolegi Klancu, jako neugodno dizati ruke za HDZ i biti njihov žetončić dok u njihovo ime pregovara osuđenik.

Ključni razlozi zašto smo u potpunosti bili protiv ovakvog sklapanja većine u Županijskoj skupštini su:

  1. Koalicijski sporazum između HDZ-a i “Kapovićevaca” nije javan

  2. HDZ i “Kapovićevci” trguju isključivo pozicijama unutar javnih poduzeća i ustanova, pa tako imamo priliku čuti da je plijen, za početak, podijeljen na AGRRA-u i Lučku upravu.

  3. Niti riječi o programskim i projektnim prioritetima koji su na korist svih građana.

 

Upravo su i to razlozi zbog čega je usporedba ovih trgovačkih pregovora HDZ-a i “Kapovićevaca” sa pregovorima SDP-a i Možemo potpuno bespredmetna.

 

Razumijemo vijećnike Stojanova i Klanca da im je trenutno neugodno, no moraju biti svjesni da se neugoda za ovakve “rabote” smanjuje dužinom suradnje s HDZ-om.

To svakako možete vidjeti na primjerima nekih, i dalje aktualnih, županijskih vijećnika i vijećnica.

S poštovanjem,

Klub vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Zadarske županije