OPORBENI BLOK PREDSTAVIO KANDIDATE ZA ŽUPANIJU Marasović kao borac protiv korupcije pronašao čak jednu sličnost s Longinom

Aktualno 11. ožujka 2021

Na zadarskoj rivi, ispod zgrade Županije, danas su predstavljeni kandidati koalicije SDP-AM-HSS-Centar-GLAS za zadarskog župana i dožupana – Zlatko Marasović i Marko Pupić Bakrač.

Na zadarskoj rivi, ispod zgrade Županije, danas su predstavljeni kandidati koalicije SDP-AM-HSS-Centar-GLAS za zadarskog župana i dožupana – Zlatko Marasović i Marko Pupić Bakrač.

Povjerenik županijskog SDP-a Erol Gaši Marasovića je predstavio kao beskompromisnog borca protiv korupcije.

– Riječ je o čovjeku koji je, kada je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu protiv ljudi koje je prijavio, protiv samog sebe podnio kaznenu prijavu zbog lažnog svjedočenja, iznio je Gaši zanimljivost iz životopisa bivšeg ravnatelja Nacionalnog parka Paklenica.

Za Gašija je veliki uspjeh što su na razini grada i županije uspjeli sastaviti istu koaliciju koja će predstavljati “veliki oporbeni blok u borbi protiv HDZ-ove vlasti”. Prema riječima Marasovića, cilj je “prekinuti jednoumlje koje u Zadarskoj županiji vlada već 30 godina”.

– Na pročelju same zgrade Županije imate gelere od Domovinskog rata. Što reći o ljudima koji vladaju Zadarskom županijom, a ne mogu ni zgradu u kojoj stoluju riješiti na način da ona bude primjerena lokaciji gdje se nalazi?!, poručio je Marasović.

Kandidat za župana predstavio je danas medijima glavne odrednice svog programa – bolju povezanost s otocima i ruralnim dijelovima županije, zaustavljanje iseljavanja mladih kroz ulaganje u konkurentno obrazovanje, izgradnju domova za starije i nemoćne, bolju digitalnu infrastrukturu, pokretanje željezničkog prometa prema luci Gaženica…

Prema riječima Marasovića, turizam neće još dugo ići bez ekologije i zaštite prirode. Upozorio je kako velika turistička mjesta u Zadarskoj županiji i dalje nemaju ni metar kanalizacijskog sustava, unatoč tome što se iz godine u godinu, iz izbora u izbore, priča se da će to biti izgrađeno.

– S proračunom od preko milijardu kuna mogu se napraviti puno bolje stvari. Zadarska županija geografski je smještena na najboljem dijelu naše države i moramo to iskoristiti i unaprijediti da bude na korist svim našim žiteljima, istaknuo je Marasović.

Na novinarski upit povukao je paralelu s aktualnim županom Božidarom Longinom (HDZ).

– Čak postoje sličnosti među nama. Iste smo profesije – diplomirani inženjeri šumarstva, nasmijao se Marasović dodajući kako “zaista ne misli raditi kao trenutni župan”.

– Za mene stvari poput cijepljenja preko reda ne dolaze u obzir.

Izvor: 057info.hr