Šime Vučetić kandidat SDP-a za načelnika Vira!

Aktualno 8. travnja 2021

Vučetić je kandidat SDP-a i za načelnika Općine Vir! No, nije riječ je Marku, već o Šimi, bivšem direktoru tamošnje Turističke zajednice koji je u toj ulozi s aktualnim načelnikom Kristijanom Kapovićem vodio bitke. Danas umirovljeni turistički djelatnik više ne može mirno gledati Kapovićev, kako ga je ocijenio, autokratski stil vladanja i brojne neriješene probleme koji muče mještane.

– Utrošena su velika sredstva, a na terenu se svih ovih godina njegovog vladanja de facto ništa nije napravilo. Nisu donesene izmjene i dopune PPU, nisu riješeni problemi javnog prometa i parkinga niti se nešto značajno čini po tom pitanju, zbog čega preko ljeta dolazi do kolapsa. Plaćamo najskuplje komunalne usluge i poreze, a od toga nemamo ništa. Vodovodni i kanalizacijski sustav se presporo gradi. Nemamo niti knjižnicu, dom kulture, zgrada stare škole je oronula, nemamo igrališta i sportskog sadržaja niti riješeno pitanje vatrogasnog doma. Turistički ured jednog mjesta, koje se predstavlja kao eminentna turistička destinacija, nalazi se u neuvjetnim, malim prostorima. Također, osim na plaži Jadro koja je opremljena suncobranima, infrastruktura na plažama je siromašna. Želi se stvoriti epitet mondernog ljetovališta, ali po uvjetima koje pruža, Vir to nije, nabraja nam Vučetić koji zbog supruge, koja je poslom vezana za Opću bolnicu Zadar, živi na relaciji Zadar-Vir, pa smo ga uhvatili u prostorijama SDP-a na Trgu pet bunara.

Vučetićev se program bazira na nekoliko temeljnih i međusobno povezanih odrednica: transformacija, racionalizacija, transparentnost, integracija i učinkovita općinska uprava.

– Građani moraju biti na prvom mjestu, ovakva Općina nikome ne služi niti itko išta zna s obzirom na to da se do informacija ne može doći.

Za kraj razgovora pitamo ga koja je razlika između njega i Kapovića, kojeg su dosad podržavali i HDZ i stari SDP?

– Ja nemam potrebe vladati na takav način. Želim da se mjesto ujedini te da u Općini vlada red, rad i disciplina. Ako i ne dođem na vlast, bit ću podrška svakome tko želi promjene, ističe kandidat koalicije Srcem za Zadar, odnosno u ovom slučaju za Vir.

Izvor: 057info.hr