Sklopljen koalicijski sporazum SDP-a, HNS-a i DSU za Zadarsku županiju

Aktualno 5. travnja 2017

SDP, HNS i DSU su u utorak 4. travnja sklopili koalicijski sporazum za izbore u Zadarskoj županiji, na koje ove tri stranke izlaze sa zajedničkom kandidatkinjom za županicu i zajedničkim listama za županijsku Skupštinu. Sporazum su u ime stranaka potpisali Renata Sabljar Dračevac (SDP), Mile Stojanov (HNS) i Robert Pelicarić (DSU).

Koalicija na izbore ide pod sloganom „Zajedno za promjenu“, a kandidatkinja za županicu je Renata Sabljar Dračevac, predsjednica Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije. Sabljar Dračevac, ugledan psihijatrica i voditeljica Dnevne bolnice Psihijatrijske bolnice Ugljan, vijećnica je u županijskoj Skupštini od 2009. godine, a od 2015. je potpredsjednica županijske Skupštine.

Program koalicije „Zajedno za promjenu“ usmjeren je na stvaranje uvjeta za ostanak mladih, kroz poticanje poduzetništva, podršku u pripremi projekata za financiranje iz EU fondova, povezivanje poljoprivredne proizvodnje i turizma, te osiguravanje jednakog standarda za svako školsko dijete (besplatan obrok, učenje stranog jezika i prijevoz). Poseban fokus je na brendiranju Zadarske županije kao cijelogodišnje turističke destinacije.

Kandidat koalicije „Zajedno za promjenu“ za zamjenika župana je SDP-ovac Nino Mrčela, dugogodišnji aktivist Foruma mladih. Mrčela je magistar ekonomije i pripada mlađoj generaciji SDP-ovih kadrova, a bio je i tajnik organizacije SDP-a u Zadarskoj županiji.

Kandidat za drugog zamjenika županice je Milan Stojanov iz HNS-a, predsjednik Županijskog odbora te stranke. Bio je vijećnik općinskog vijeća u Pakoštanima i član je Središnjeg odbora HNS-a.