Bilić: Promijenit ću način na koji se vodi grad

Press 6. ožujka 2013

Građani moraju znati gdje novac ide, kako, gdje i zašto se troši, rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika

Završnim skupom, u zadarskoj Gradskoj knjižnici, kojem je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera s područja Višnjika, Voštarnice i Masline, zadarski esdepeovci završili su prvu fazu priprema za predstojeće lokalne izbore. Kandidati su obišli sve mjesne odbore, upoznali se s njihovim gorućim problemima, te izložili svoje planove i vizije na koji način misle upravljati gradom ukoliko dobiju povjerenje sugrađana.

Kao prioriteti istaknuti su pokretanje gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta te održavanje i unapređivanje socijalnog standarda građana.

Promijenit ću način na koji se vodi grad, na koji se vode financije, da građani znaju gdje novac ide, kako, gdje i zašto se troši. Samo uspješni, odgovorni i profesionalni moći će obavljati poslove u gradu, istaknuo je Ivo Bilić, SDP-ov kandidat za zadarskog gradonačelnika.

Drugačiji pristup i viziju najavljenih reformskih zahvata istaknula je i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Sabina Glasovac.

Kad sam se uključila u Forum mladih SDP-a 1997. godine, mislila sam da mi mladi imamo najveće probleme na svijetu.

Žalosti me da danas ne vidim napredak, situacija je i lošija. Minimum koji je mladima potreban je osigurati jedan multifunkcionalni prostor gdje se mogu baviti sadržajima koji ih čine sretnima. Mogu jamčiti da ćemo konačno otvoriti centar za mlade, a zalagat ću se da neka vrsta centra za mlade bude i u svakom kvartu. To može biti pokoja prostorija u kojoj mladi glazbeni bendovi mogu imati probe, likovne grupe i radionice, istaknula je Glasovac.

 

 

(izvor: Zadarski list)