Posjet Davora Bernardića Benkovačkom sajmu Biogradu i Pakoštanu

Aktualno, Najave 10. veljače 2020

 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić posjetio je danas  sajam u Benkovcu. U pratnji koordinatora za IX. izbornu jedinicu Franka Vidovića i predsjednice Zadarske ŽO Renate Sabljar Dračevac obišao je štandove i razgovarao s proizvođačima od kojih je saznao na  koje sve  probleme nailaze i u proizvodnji i plasmanu svojih proizvoda.  Problemi u poljoprivredi su veliki, poljoprivrednici se snalaze kako znaju i svi su složni u procjeni da država može i mora više raditi na oživljavanju i obnovi sela i seoskih gospodarstava u ovom dijelu Hrvatske.

Davor Bernardić je obećao da će nova SDP-ova Vlada poticati vlastitu proizvodnju diljem Hrvatske i da će se o tome voditi osobita briga.

Iz Benkovca se Davor Bernardić zajedno sa svojim domaćinima uputio u Biograd na Moru, a potom i u Pakoštane gdje su okupljeni građani mogli razgovarati o svim temama koje su ih zanimale. Usput su s predsjednikom SDP-a mogli i popiti kavu.

U poslijepodnevnim satima predsjednik SDP-a se vratio u Benkovac gdje je u gradskoj vijećnici razgovarao s okupljenim građanima. Druženje je bilo ispunjeno mnoštvom pitanja i prijedloga o problemima koji muče lokalno stanovništvo ovog dijela Dalmacije. Okupljeni su isticali da se u ovom kraju ključni problemi teško mogu riješiti bez  pomoći države i da svako odgađanje vodi k iseljavanju stanovništva, osobito mladih.

Okupljeni građani  su izrazili vjerovanje da će SDP-ova Vlada imati više razumijevanja i volje uhvatiti se u koštac s problemima koji se u ovom kraju gomilaju godinama, a Davor Bernardić im je obećao da ih neće iznevjeriti.