Renata Sabljar Dračevac – nova/stara predsjednica ŽO

Aktualno 14. listopada 2013

Prema neslužbenim rezultatima izborne komisije, Renata Sabljar – Dračevac ponovno je izabrana za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a

Na jučer održanim unutarstranačkim izborima Renata Sabljar Dračevac dobila je potvrdu mandata predsjednice županijske organizacije SDP-a u “utrci” s Jadranom Perinićem, i to sa razlikom od stotinjak glasova.

Jako sam zadovoljna rezultatima i zahvaljujem svim članovima koji su izašli na izbore i podržali mene i kolegu jer bi oba izbora bila jednako dobra, rekla je nakon izbora nova stara predsjednica Renata Sabljar Dračevac.

Njezin protukandidat Jadran Perinić razmišlja sasvim suprotno.

Mislim da smo zapravo poslali jednu lošu poruku. Na žalost nisam optimističan što se tiče daljnjeg razvoja situacije, jer će se dubioze nastale u prethodnom periodu nastaviti i dalje. Naprosto moramo u interesu SDP-a izboriti za jednu bolju poziciju, jer ovo što je do sada bilo nije prihvatljivo  – rekao je Perinić.

Na pitanje da prokomentira ovu izjavu svoga protukandidata, Sabljar Dračevac je rekla da je ta izjava dana “na friško”, te da bi nakon prospavane noći ta izjava drugačije zvučala.

Što se tiče izbora čelne osobe zadarske gradske organizacije SDP-a, o tome će se odlučivati sljedeće nedjelje. Sabina Glasovac i Goran Lijić idu u drugi krug izbora za predsjednika gradske organizacije Socijaldemokratske partije Zadar. Nakon prebrojavanja glasova pokazalo se kako je presudan bio tek jedan glas. Glasao je ukupno 241 član SDP-a od čega je njih 24 povjerenje dalo Budimiru Gendi, 120 je zaokružilo ime Sabine Glasovac, a 94 Gorana Lijića.